Ново земетресение в Гърция беше усетено и у нас - в Петрич,

...
Ново земетресение в Гърция беше усетено и у нас - в Петрич,
Коментари Харесай

Нов трус в Гърция беше усетен и у нас

Ново земетресение в Гърция беше усетено и у нас - в Петрич, Сандански и Благоевград. 

Трусът е второстепенен и не може да се планува дали ще бъде последван от нови. Няма данни за вреди и потърпевши.

Земетресението е било със сила 4.1 по Рихтер и е регистрирано в 19.36 ч. българско време, оповестява Европейският сеизмологичен център.

Епицентърът му бил на 10 км североизточно от границата на Гърция с Македония при Стар Дойран, на 8 км северно от село Патарос и на 144 км югоизточно от македонската столица Скопие.

Земетресението е усетено мощно по високите етажи на жилищните здания в Благоевград, оповестява Нова тв.

Рано във вторник заран южната ни съседка бе разлюляна от трус с магнитуд 5.2 по Рихтер. Епицентърът бе на към 160 км южно от София, на територията на Гърция, в региона на Дойранското езеро.

Това бе най-силният от серия от към 10 труса, които бяха регистрирани в нощта против вторник в южната ни съседка. Те бяха с магнитуд сред 3.3 и 4 по Рихтер. Земетресението с най-голяма мощ от 06.24 часа бе усетено и в Македония и в южната част на България.

В късния следобяд от Държавната организация за метрологичен и механически контрол оповестиха, че ще бъдат осъществени предпочитани инспекции на язовирите на територия на нашата страна, където земетресението е било усетено.

Сформирани са спомагателни екипи от София, които ще подкрепят районния Югозападен отдел на ДАМТН. Екипите ще бъдат съсредоточени в общините Петрич, Сандански, Струмяни, Кресна и Гоце Делчев.

Агенцията е уведомила и притежателите по места да наблюдават положението на ръководените от тях язовири и поддържа непрекъснат контакт с кметовете на обитаемоте места от района.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР